Често задавани въпроси (FAQ) Next Computers

ВЪПРОС: Реновираната техника не е ли втора употреба?

ОТГОВОР: - Не! Втора употребa техника e стар лаптоп, компютър или принтер, почистен и сложен за продажба отново. Реновираната техника е нещо съвсем друго. При нея устройствата се тестват и ако някъде има дори лек проблем или недостатък, частта се заменя или ремонтира основно. Така се гарантира, че получавате качествен, подобрен и надежден продукт на изгодна цена.ВЪПРОС: Какви са предимствата на реновираната техника?

ОТГОВОР:

- Ефективност на достъпна цена

Реновираната техника е изгодна. Най-често тя се избира за работа в офис. Вместо да купуваш нов компютър или лазерен принтер на 4-5 пъти по-висока цена, реновираният ще се справи също толкова добре със задачата.

Спестяваш пари, получаваш надеждна техника и си спокоен, че в близките години няма да се наложи да ходиш по техници и ремонти. Освен това, инвестицията винаги в най-новото е скъпо. Постоянно излизат нови и нови модели.

- Качество от надеждни марки

Друг (огромен) плюс на реновираната техника е, че разчиташ на известни марки. Всеки знае, че са изградени от качествени и надеждни  компоненти. Така си сигурен, че техниката е стабилна и ще работи дълго време за теб. Няма да се притесняваш дали ще се развали и ще я ползваш с увереност. Всички продукти се внасят от големи държави с висок стандарт като от Германия, Холандия и Англия, подбиращи само най-качествената техника. Големите корпорации, компании и държавни институции в чужбина подменят техниката си на всеки 2 или три години с по-нова.

- Икономия на енергия

Известните марки  са създадени с мисълта за ефективност. Употребяват по-малко енергия и не се нагряват. Работата с тях е удоволствие и комфорт. Като плюс имаш малък разход на енергия.

Понякога използват до 60% по-малко енергия, защото са добре оптимизирани и изградени. Ефективността им не само ги прави икономични, но и удължава живота на самата система. Така вместо да купуваш или поправяш своя лазерен принтер, лаптоп, компютър или друг вид техника на всеки 2-3 години, ще ви се наложи на 4-5г. Техниката с известна марка е надеждна, работи бързо и издържат по-дълго без ремонти. Инвестицията в качествен бранд винаги се отплаща с повече комфорт, надеждност и ефективност.

 

ВЪПРОС: Защо нямам касов бон за плащане в брой с наложен платеж на куриера?

ОТГОВОР: Това е наложен платеж чрез пощенски паричен превод и предоставя възможност за издаване на фактура без касов бон.

Законово основание за услугата е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби - (1) Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство (ФУ), освен когато плащането се извършва чрез кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.“

Съгласно текста в наредбата един от вариантите, който освобождава от задължението да се издава фискална касова бележка е плащането към търговеца да се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор, какъвто е куриера.

Самата услуга Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод не налага допълнителни усилия от страна на търговеца или неговия клиент.

За направеното от клиента плащане куриера издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка.


ВЪПРОС: Какви са принципите на изкупуване на компютри, монитори, лаптопи и компоненти

ОТГОВОР: При изкупуване на компютри, монитори, лаптопи и/или принтери и компютърни компоненти, ние изискваме документ за произход на продукта, ако продукта е на стойност над 100лв. Държим компонентите, които изкупува да са с ясен произход - т.е. - да не са крадени, обект на заложби или с неясен произход.компоненти, монитори, компютри, лаптопи и принтери изкупуваме само след тест, или ако имат доказана гаранция към голям вносител за територията на Република България.

Тестовете на стоките втора употреба отнемат до 3 работни дни, и само с предварително договорена цена за изкупуване.

Цената за изкупуване се предлага от клиента, и компонента се приема за тест само ако оторизиран представител на фирмата одобри тази цена - когато ние ви предлагаме стоки, ние предлагаме и цена, очакваме в обратния случай същото.

Ако ни предложите компютър, монитор, лаптоп, принтер, компютърна конфигурация или компонент за изкупуване, ние ще се свържем с вас само ако цената ни устройва.

Ако приемем за тест даден компонент, и в следствие клиентът обяви по-висока цена, която не ни устройва, клиентът е длъжен да заплати теста на съответния компонент по ценовата ни листа за тестове.